Papriks tonhal tepsiben
2005.10.17. 23:25
Papriks tonhal tepsiben Hozzvalk: 65-70 dkg fagyasztott tonhal, 1 citrom, 2 evokanl finomliszt, 1 evokanl piros fuszerpaprika, zls szerint s, a tlalshoz 2 evokanl olajbogy. 5 dkg nagyon vkony szeletekre vgott baconszalonna, a tepsihez 2 evokanl olaj s 2 evokanl zsemlemorzsa, A fagyasztott halat felolvasztjuk. Kzben a citromot megmossuk, majd flbevgjuk. Az egyik felet vkony karikkra szeleteljk, a msik felnek hjt lereszeljk, illetve a levt kicsavarjuk. A lisztet sszekeverjk a pirospaprikval. A baconszalonnt kis darabokra vgjuk. A felengedett halat fltenyrnyi darabokra sztszedjk, vagy felszeleteljk. Egy kis tepsit az olajjal kikennk, s a morzsval beszrjuk. A halszeleteket citromlvel meglocsoljuk, s 10 percig hagyjuk llni, majd jl megszzuk. Ezutn nedvesen beleforgatjuk a papriks lisztbe, s szorosan egyms mellett elhelyezzk a tepsiben. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, s elomelegtett forr stobe toljuk. A lngot kzepesre mrskeljk, s kb. 20 percig stjk. Vigyzat, a hal nagyon gyorsan megsl, ezrt ne hagyjuk magra! Tlalskor minden halszeletre egy citromkarikt s nhny szem olajbogyt tesznk (ez utbbi el is hagyhat). Krete tetszs szerint burgonyapr, prolt petrezselymes rizs vagy slt burgonya, de a legfinomabb hozz a slt burgonyapr.
|