Kaliforniai apr rk
2005.10.10. 20:49
Kaliforniai apr rk
Hozzvalk: 25 dkg shrimp (apr rk, konzerv vagy mirelit), 1 db egsz tojs, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mokkskanlnyi reszelt citromhj, 1 mokkskanl trtt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma , 2 evkanl konyak
Elksztse:
A rkokat a konzervdobozbl kivve jl lecspgtetjk s kicsit hagyjuk szikkadni. A levt sszekeverjk a habosra felvert tojssal, majd hozzntjk a citromlevet s a konyakot is. Sval, borssal, citromhjjal, valamint zzott fokhagymval zestjk, s annyi lisztet kevernk hozz, hogy a szoksos sima, tejfl srsg tsztt kapjuk. A rkokat elszr lisztben megforgatjuk, majd a tsztba mrtjuk, s a 180 fokos olajban gyorsan (4-5 perc) megstjk. Leszrve hagyjuk kihlni. Saltval blelt tlra rakjuk, s kevs konyakkal vagy ketchuppal zestett tartrmrtsba mrtogatva fogyasztjuk. (Ha netn mlyhttt, nyers apr rkhoz jutnnk, akkor amgy fagyosan mrtsuk lisztbe, majd a tsztba, s azonnal sssk meg, hogy ne legyen ideje felengedni, mert rtkes leve a felengeds sorn krba veszne.)
Egyszeren s gyorsan kszthet nyencfalat, br igen drga.
|