Boros borjfalatok
2005.10.10. 20:58
Boros borjfalatok 3-4 szemlyre
Hozzvalk:
50 dkg borjcomb 10 dkg nyers fstlt sonka 5 dkg vaj 1/2 dl olaj szraz fehr bor friss zslyalevl rlt bors s
A hst szeleteld fel nagyon vkonyan, majd a szeleteket vgd fel 2-3 ujjnyi cskokra, s gyengn szd meg. A hajszlvkonyan szelt sonkt ugyanilyen cskokra vgd. Minden hsdarabra terts egy sonkt, borsozd meg, tegyl r egy zslyalevelet, majd a cskot gngyld fel s rgztsd (fa) fogpiszklval. Egy serpenyben a felolvasztott vajhoz add hozz az olajat, helyezd bele a hstekercseket, s minden oldalukat ssd pirosra. Ezt kveten ntsd fel borral s prold puhra (ha a bor elf, esetleg vzzel ptold). Tlalskor a visszamaradt hslt locsold a forr borjfalatokra. Lajos Mari pirtott kenyeret ajnl hozz.
|