Chili con carne
2005.10.10. 20:59
Chili con carne (mexiki tel) Hozzvalk:
50 dkg darlt marhahs 2 konzerv vrs bab 1 nagy fej vrshagyma 3 nagy paradicsom 1 kis fej zellergum 2 szl srgarpa 2 szl petrezselyemgykr 1-2 chilipaprika (elhagyhat) olaj, s, bors, pirospaprika, chilipor Forr olajban megpirtom a darlthst, hozzadom a kockra vgott hagymt, kiss tovbb pirtom, majd meghintem chiliporral, sval, borssal s pirospaprikval. Belekeverem a kockra vgott zellergumt, srgarpat s petrezselyemgykeret. Hozzadom a babot s elkeverem. A paradicsomot leforrzom s a hjt lehzom. Negyedekre vgom s ezt is beleteszem. Lass tuzn kb. 1 rt fozm. Aki csposen szereti fozhet bele 1-2 chilipaprikt is. Tlalskor rizset vagy friss kenyeret adok hozz vrsborral.
|