Dis gombc
2005.10.17. 22:54
Dis gombc Hozzvalk: 50 gr di, 50 gr korps zsemlemorzsa, 250 gr tehntr, 2 evkanl bzadara, 1 zzott fokhagymagerezd, 2 evkanl finomra vgott friss bazsalikom, 1 felvert tojs, feketebors, Finom porr rljk a dit s a zsemlemorzst, belekeverjk a hozzvalkat s megszzuk. Felforralunk egy nagy fazk ss vizet, s kis lngon forrsban tartjuk. A tsztbl kis gombcokat formlunk, s ss vzben 3-4 percig fzzk. Ngy-t gombcnl tbbet ne tegynk egyszerre a fazkba. Ha feljttek a vz felsznre, szrkanllal kiszedjk s melegen tartjuk ket, mg a tbbi gombc is elkszl. Kikent tzll ednybe rakjuk a gombcokat, tetejket megszrjuk reszelt sajttal s grillben 3-4 percig, vagy elmelegtett stben 200 fokon( gzst 6-os fokozat) 5-7 percig stjk. forrn tlaljuk.
|