Hsos rakott burgonya
2005.10.17. 23:06
Hsos rakott burgonya Hozzvalk: szemlyenknt 2 szelet karaj vagy tarja 1-1,5 kg burgonya 3-4 kzepes vrshagyma 2-4 dl tejfl s, bors, pirospaprika, zsradk A kb. 1 cm vastag hsszeleteket kzzel vagy esetleg hsklofolval kiss megtgetjk, majd sval, borssal s pirospaprikval beszorjuk a szeletek mindkt oldalt. A hst flretesszk, a burgonyt meghmozzuk, megmossuk s 4-5 milimteres karikkra vgjuk. A kizsrozott tepsibe behelyezzk a hsszeleteket, a tetejre karikzzuk a vrshagymt, majd befedjk burgonyakarikkkal. Kb. kt sor burgonya utn (soronknt szzuk a burgonyt!), rntjk a tejfl felt, majd folytatjuk a burgonyartegek rakst. Az utols sorra rntjk a maradk teljflt. Aluflival letakarjuk s elmelegtett stben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 rt stjk. Ha a hs s a burgonya megslt, flia nlkl egy kicsit pirtjuk a rakott burgonya tetejt.
|