Gombs sonkatekercs
2005.10.17. 23:13
Gombs sonkatekercs Hozzvalk: 8 nagyon vkony, nagy szelet gpsonka (kb. 20 dkg), 10 dkg gomba, 1 tojs, 5 dkg reszelt fstlt sajt, 2 dl tejfl, 1 kis fej vrshagyma, 1 evokanl olaj, 1 evokanl zsemlemorzsa, zls szerint s s trtt bors. A tekercs tltelkhez a gombt s a hagymt megtiszttjuk, majd mindkettot finomra vgjuk. A felforrstott olajon vegesre pirtjuk a hagymt, ezutn rtesszk a gombt, s megszzuk, megborsozzuk. Befedve, sajt levben puhra proljuk. Ha zsrjra slt, kiss kihutjk. Hozzkeverjk a nyers tojst s 1 evokanl tejflt, majd annyi zsemlemorzst tesznk hozz, hogy kenheto, de ne tl hg krmet kapjunk. A sonkaszeleteket a gombs krmmel megkenjk, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tuzll tlba egyms mell szorosan beletesszk a tekercseket, s a reszelt sajttal sszekevert tejfllel megkenjk a tetejt. Elomelegtett stobe toljuk, s kzepes lngon annyi ideig stjk, amg a teteje mg nem barnul, de mr szp srgra slt.
|