Sajtos gomba
2005.10.17. 23:15
Sajtos gomba Hozzvalk: 30 dkg gomba, 5 dkg reszelt fstlt sajt, 2 dl kefir, 1 nagy fej vrshagyma, 3 evokanl olaj, 1 evokanl liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkskanl trtt fekete bors, 1 mokkskanl currypor, zls szerint s. A gombk vgeit a homoktl letiszttjuk, majd gyorsan, foly vz alatt megmossuk, s lecspgtetjk. Vastagabb szeletekre vgjuk. A hagymt meghmozzuk, s finomra metljk. Serpenyoben felforrstjuk az olajat, rtesszk a hagymt, s megszzuk. Fedo alatt addig proljuk, amg zsrjra nem sl, ekkor rtesszk a gombaszeleteket. Borssal s curryporral fuszerezzk, majd fedo alatt, sajt levben puhra proljuk. Idonknt megkeverjk. Mg proldik, a kefirben simra keverjk a lisztet, valamint a megtiszttott s sszezzott fokhagymt. Ha a gomba is zsrjra slt (vagyis elfott belole az sszes nedvessg), a tuzrol lehzzuk, s rntjk a lisztes kefirt. Jl sszekeverve visszatesszk a tuzre. Kevergetve addig fozzk, amg suru mrts nem lesz alatta. Ezutn a reszelt sajtot is beleszrjuk, gyorsan tkeverjk, s a tuzrol lehzva, befedve hagyjuk llni 10 percig, csak ezutn tlaljuk. Tlalskor kevs tejfllel meglocsolhatjuk. Galuska, fott tszta vagy zsemlegombc, burgonyalepny a hozz ill kret.
|