Tordai gombs tekercs
2005.10.17. 23:17
Tordai gombs tekercs
Hozzvalk: 4 tojs, s, kevs olaj vagy vaj, 10 dkg. gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzld.
A tojsfehrjt habnak felverjk. Hozzadjuk a tojsok srgjt s ahny tojs, annyi csipet st. sszekavarjuk, kikent palacsintastbe ntjk, s szp halvnypirosra stjk. A gombt elksztjk (mossuk, puhra fzzk, majd kicsi olajban hagymval, borssal, petrezselyemzlddel, kis vzzel, csipet sval megproljuk.) A masszt a kihlt tojsra kenjk, majd szoros tekercset ksztnk. Tlalsig meleg helyen tartjuk. Tlalskor ujjnyi szeletekre vgjuk, s gy rakjuk a pecsenye mell. nll telknt is fogyaszthat, ilyenkor slt burgonyt, majonzt adhatunk hozz.
|