Levesek : Fstltpisztrng leves raviolival |
Fstltpisztrng leves raviolival
2005.10.17. 23:21
Fstltpisztrng leves raviolival
Hozzvalk 4 szemlyre: 35 dkg fstlt pisztrngfil 4 dkg vaj, 1 babrlevl, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya b 0,5 dl fehrbor, 7,5 dl zldsgleves, s s bors zls szerint 4 evkanl tejszn A tszthoz: 25 dkg liszt, egy Kevs vz 3 tojs, 1 evkanl olaj, 1 tojs a bekenshez, kapor a dsztshez
Elkszts: A pisztrng brt lehzzuk, ha szksges, a gerinct eltvoltjuk s a hsbl 20 dkg-ot apr darabokra, vgunk. A hagymt megtiszttjuk, finomra vgjuk; 15 dkg burgonyt megtiszttunk s kockra vgunk. A lisztbl a tojsokkal, az olajjal s egy kevs vzzel sima tsztt gyrunk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. A tltelkhez 15 dkg burgonyt hjban megfznk, meghmozunk, s krumplinyomn ttrnk; a maradk 15 dkg pisztrngot finomra vgjuk, sszekeverjk az ttrt burgonyval s megszzuk.
Elkszts: A tsztt vkonyra nyjtjuk, majd 5 cm tmrj krket szrunk ki belle, a Krk szleit bekenjk s a tsztkat flbehajtjuk, a szleket jl sszenyomkodjuk. Forrsban lv ss vzbe tve, kzepes lngon 8 percig fzzk a raviolikat. A hagymt forr vajon megfuttatjuk; a pisztrngbl nhny darabot flretesznk a dsztshez, majd a hagymhoz adjuk a kockra vgott burgonyt s a tbbi pisztrngot; felntjk a fehrborral s a levessel, megszzuk, megborsozzuk s beletesszk a babrlevelet, majd 15 perc fzs utn kivesszk belle. Ezutn a levest sszeturmixoljuk; belekeverjk a felvert tejsznt s beletesszk a pisztrngos raviolt is. Tlals eltt pisztrngdarabokkal s kaporral dsztjk.
|