Keszeg stve
2005.10.17. 23:22
Keszeg stve Hozzvalk: 10 db keszeg, 3 dkg s, 10 dkg liszt, 1 db fejessalta, 0,5 dkg fszerpaprika, 6 dl olaj, 10 adag veleslt burgonya. A keszegeket pikkelyezzk, bontjuk, a belssgeket eltvoltjuk, majd a fejeket levgjuk az els gerincszelettel egytt. Az elksztett keszegeket hosszanti irnyukra merlegesen vagy enyhn rzstosan srn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra gyeljnk, hogy a gerinccsontot ne vgjuk t, mert gy sts kzben a keszegek knnyen eltrhetnek. Ezutn kvl-bell jl beszzuk a keszegeket, s llni hagyjuk. Kzben elksztjk a papriks lisztet. A megszitlt liszthez keverjk a fszerpaprikt. Az elre beszott keszegeket a papriks liszbe forgatjuk, a felesleget lerzzuk. Serpenyben olajat melegtnk, amelyben a keszegek mindkt oldalt megstjk pirosra, ropogsra, kzepes temben, hogy hsuk ne maradjon nyers kzpen sem. A keszegeket gy stjk, hogy a vge fel hozzadjuk a a hjban ftt, hmozott, cikkekre vgott burgonyt. A keszegeket s a burgonyt egytt stjk kszre. Ha elkszltek, laptkanllal csepegtetrcsra emeljk mind a keszegeket, mind a veleslt burgonyt, s alaposan lecsepegtetjk. A veleslt burgonyt tlpaprral fedett halastlra halmozzuk, majd zlsesen mell helyezzk a slt keszegeket gy, hogy flig fedjk egymst. A tlat saltalevllel dsztjk.
|