Hstelek : Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk |
Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk
2005.10.17. 23:24
Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk
Hozzvalk:
60 dkg Saint-Jacgues kagyl, 50 dkg fekete kagyl, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehrbor, s, rlt bors.
Elksztse:
Tegyk a kagylkat hjastul fehrborba. Adjunk hozz egy kevs vajat s borsot. Ha szt nyltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az ztatlt, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylkat. Tzzk a kagylkat egymssal vlogatva a nyrsra. Az elejt s a vgt egy-egy gombafejjel zrjuk le. Locsoljunk r olajat. Kzepes fokozatra altott grillstben forgassuk 3 percig. Ha mr kezd pirulni, kenjk r a maradk vajat, s fszerezzk meg.
|