Tepsis tonhal
2005.10.17. 23:29
Tepsis tonhal
Remek hats svnyianyag-tartalma miatt egszsgnk rdekben rdemes lenne hetente legalbb egyszer halat fogyasztani. Tonhalbl pldul nagyon sokfle tel kszthet, nem zsros, s mg azoknak is szokott zleni, akik ltalban nem szeretik a halat. Hozzvalk:
kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fszerpaprika, s, olajbogy (elhagyhat)
Olvassza fel a halat, kzben a megmosott s flbevgott citrom egyik felt szeletelje vkony karikkra, a msik felnek hjt reszelje le, majd csavarja ki. A lisztet keverje ssze egy evkanl pirospaprikval, a vkonyra szeletelt baconszalonnt pedig vgja apr darabokra. A felengedett halat szeletelje fltenyrnyi darabokra. A halszeleteket locsolja meg a citromlvel, majd tzpercnyi lls utn jl szza be. Olajozzon ki egy tepsit, s szrja meg morzsval. Mg nedvesen forgassa bele a halat a papriks lisztbe, s szorosan egyms mellett rakja le a tepsibe. Takarja be a halszeleteket a szalonnval, s forrra elmelegtett stben kzepes lngon ssse kb. 20 percig. Tlalja a halszeleteket egy-egy citromkarikval s nhny szem olajbogyval.
Kretknt brmilyen rizs, vagy krumpli illik hozz.
|