Ananászfelfújt
2005.10.17. 22:50
Ananászfelfújt Hozzávalók: 50 gr margarin, 25 gr méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 gr őrőlt mandula, 25 gr rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász Ez a könnyű krémes gyümölcspuding sovány sajttal, mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel. Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmérőjű gyűrűs formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihülni, majd hűtőbe tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.
|