Alms csirkeleves
2005.09.22. 00:35
Alms csirkeleves Hozzvalk: 1 csirke aprlka, 1 savanyks nagy alma, fl citrom leve, 1 dl tejfl, 1 evokanl finomliszt, 1 evokanl olaj, 1 mokkskanl reszelt citromhj, 1 kshegynyi trtt fehr bors, 1 teskanl trkony (szrtott vagy ecetes-olajos) zls szerint s, csipetnyi cukor. A csirkeaprlkot megmossuk, leszrtjuk, s kis darabokra vgjuk. (A mjat flretesszk, azt csak a fozs befejezse elott fogjuk a levesbe tenni.) Fazkban felforrstjuk az olajat, majd a hsdarabokat lepirtjuk rajta. Ezutn rntnk bo egyliternyi vizet, s megszzuk. Belekeverjk a reszelt citromhjat s a borsot, majd befedjk, s puhra fozzk. Kzben az almt megmossuk, kicsumzzuk (nem hmozzuk meg), s vkony szeletekre vgjuk. Azonnal beletesszk a levesbe. A citromlvel kelloen piknsra zestjk, majd csipetnyi cukorral fuszerezzk. A mjat cskokra vgjuk, s a levesbe tesszk. ppen csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simra kevert tejfllel. Vgl a trkonyt is belekeverjk, s kevergetve ismt felforraljuk.
|