Babgulys fstlt cslkkel
2005.10.10. 20:52
Babgulys fstlt cslkkel
Hozzvalk:
1 db fstlt cslk (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szl srgarpa, 2 szl petrezselyemgykr, 1 zeller, 1 csom zldsg zldje, 25 dkg burgonya.
A rntshoz: 1 fej kzepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl pirospaprika, 3 evokanl liszt. S, bors, majornna, kakukkfu, szurokfu, bazsalikom, borsikafu.
A csipetkhez: 1 tojs, csipet s, olaj, s annyi liszt, amennyit a tojs felvesz, ha kemny tsztt gyrunk.
Elksztse: A babot s a fstlt cslkt elozo este beztatjuk. Utna az ztatvzzel mindkettot odatesszk foni. Amikor flig megfott a bab, beletesszk a karikkra vgott zldsgeket s a kockra vgott burgonyt, a fstlt cslkt kivesszk s apr kockkra vgjuk, majd visszatesszk a levesbe s tovbb fozzk. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zldsgflk s a cslk, ekkor kezdem fuszerezni. Eloszr megszom, teszek bele egy csipet kakukkfvet, egy csipet szurokfvet,bazsalikomot, majornnt, borsika fvet, borsot s zldsglevelet. Ezutn csinlok egy magyaros rntst (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) s berntom.
Csipetke tsztval gazdagthatjuk s kszre fozzk.
|