Brassi aprpecsenye
2005.10.10. 20:55
Brassi aprpecsenye 3-4 szemlyre
Hozzvalk:
50 dkg aprhs 5 evkanl olaj 3 fej vrshagyma 4 gerezd fokhagyma rlt bors s
A hst (sertst vagy pulykt) vgd 1,5-2 cm-es kockkra. A megtiszttott vrshagymt aprtsd finomra, s az olajon elbb pirtsd vegesre, majd pici vizet alntve prold meg. Tedd hozz a hst s a zzott fokhagymt, szd, borsozd. Ha a hs a pirtstl mr megfehredett, nts al egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, s fed alatt prold puhra. Kzben a vizet szksg szerint ptold, de a vgre hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor mr nincs rajta a fed s srbb kevergetst kvn.) A szoksos krete az apr kockkra vgott pirtott burgonya. (Igen j, ha a gyakorlatilag ksz hst s krumplit egy-kt percig egytt is pirtod.) A klasszikus receptek fele rszben marha s fele rszben disznhst hasznlnak. Ilyenkor a prols a marhval kezddik, s amikor az mr flig puha, csak akkor kerl bele a disznhs.
|