Bgek lma
2005.10.10. 21:00
Bgek lma
Hozzvalk:
80 dkg birkacomb, 20 dkg vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 db trkparadicsom, 30 dkg paradicsom, 8 dkg liszt, 3 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 5 g trtt bors, s.
A faggymentes birkahst ss, vrshagymval s fokhagymval zestett lben puhra proljuk. Ezutn a puhra prolt hst ledarljuk. A finom, aprra vgott vrshagymt olajban megpirtjuk, hozzadjuk az sszezzott fokhagymt, a darlt birkahst s sval, trtt borssal zestjk. A meghmozott trkparadicsomot (padlizsnt) karikkra vgjuk, megszzuk, lisztbe mrtogatjuk, s forr olajban mindkt oldalt megpirtjuk. A paradicsomokat kettvgjuk, megszzuk, meghintjk trtt borssal, lisztbe mrtogatjuk s a trkparadicsomhoz hasonlan, olajban mindkt oldalt megstjk. Megfelel mret tzll tlat vajjal kikennk, aljra rakjuk a trkparadicsomot, egyenletesen elosztjuk rajta a darlt brnyhst, majd zsindelyszeren rrakjuk a paradicsomot. Gazdagon meghintjk reszelt sajttal s kzepes hmrsklet stbe tolva, a sajtot megpirtjuk. Elksztsi id: 1 s egy negyed ra
|