Paradicsomos kposzta
2005.10.17. 22:44
Paradicsomos kposzta
Hozzvalk 4 szemlyre:
1 kis fej deskposzta, 1,2 l csabai paradicsom ivl, 1 kis fej vrshagyma, 2 dkg zsr, rlt bors, rlt kmny, pirospaprika, liszt, cukor, citroml
Elkszts:
A kposztt megmosom, ha kell, kls leveleit leszedem, torzsjt kiszedem, ngy darabra vgom, fl centimteres cskokra szeletelem, s felengedem egy liter paradicsomlvel. Teszek bele 5-10 kvskanl kristlycukrot, 2-3 kvskanl vegett, kshegynyi trtt borsot s ktszer annyi rlt kmnyt, s fed alatt addig fzm, mg megpuhul. Nyridben pr paradicsomot is teszek bele, lehjazva, felszeletelve. Ha a fzelk megftt, belekeverem a rntst: forr zsron megdinsztelem az apr kockra vgott vrshagymt, ezen zsemlesznre pirtok 1-2 evkanl lisztet, belekeverek egy mokkskanl pirospaprikt, majd felntm 2 dl paradicsomlvel s jl elkeverem a tzrl lehzva. Ha a rntst belekevertem a fzelkbe, hagyom, hogy mg egyet forrjon s leveszem a tzrl. Citromlvel zesthet. desks-savanyks z legyen, gyeljnk arra, nehogy valamelyik z dominljon. Felttnek adhatunk hideg slt hst, tkrtojst, fasirtot, prkltet.
|