Zldbabfzelk
2005.10.17. 22:48
Zldbabfzelk
Hozzvalk 4 szemlyre:
50 dkg zldbab 1 kis fej vrshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejfl, 2 dkg zsr, pirospaprika, liszt, cukor, citroml
Elkszts:
A hagyma felt lereszelem a fokhagymval egytt s leszom, flreteszem. A megtiszttott, 2-3 cm darabokra vgott zldbabot a hagyma msik felvel felengedem egy liter vzzel, teszek bele 1-2 kvskanl kristlycukrot s 2-3 kvskanl vegett, s fed alatt addig fzm, mg megpuhul. Ha a fzelk megftt, belekeverem a rntst: forr zsron zsemlesznre pirtok 1-2 evkanl lisztet, belekeverem a reszelt hagymt s fokhagymt egy csipet pirospaprikval, majd felntm 2 dl tejfllel s jl elkeverem a tzrl lehzva. Ha a rntst belekevertem a fzelkbe, hagyom, hogy mg egyet forrjon s leveszem a tzrl.
zls szerint kevs citromlvel zesthet. Felttnek adhatunk hideg slt hst, tkrtojst, fasirtot, prkltet, rntott prizsit.
|