Juhtrs rakott burgonya
2005.10.17. 23:07
Juhtrs rakott burgonya
Hozzvalk: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtr, 2 fej hagyma, 1 pohr tejfl, 4 db kemny paradicsom, 10 dkg fstlt vagy trappista sajt, s, csipet rlt bors, 1 teskanl vaj.
Elksztse:
A burgonyt megfzzk, meghmozzuk. A tejflt kikeverjk a reszelt sajttal. A paradicsomot meghmozzuk, a hagymt megtiszttjuk s mindkettt felszeleteljk. A tepsi aljt vkonyan bekenjk vajjal, s rreszeljk a burgonya felt. Ezt a rteget megszzuk s rtertjk a habosra kikevert juhtrt (nem szabad eltte a htben tartani). Erre helyezzk a paradicsomot s a hagymt, majd megint burgonya kvetkezik. jra megszzuk. Vgl rntjk a tejfls masszt, s forr stben, kb. fl rn t stjk. Fejes saltval tlaljuk.
|