Spanyol fokhagyms krumpli
2005.10.17. 23:09
Spanyol fokhagyms krumpli Hozzvalk: 8 nagy, egyforma krumpli, 1 ecetes srga paprika, 1 fej vrshagyma, 4 evokanl olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 teskanl piros fuszerpaprika, 1 teskanl paradicsompr, 2 evokanl marinlt paradicsom-paprika, 1 evokanl kimagozott fekete olajbogy, zls szerint s, csipetnyi cukor. A hjastl megmosott krumplikat megfzzk, majd mg melegen meghmozzuk s flbevgjuk. Belsejket kiss kivjjuk, s a forgcsot aprra vagdossuk vagy sszetrjk. Nagy tepsibe helyezzk, regkkel felfel. Kzben a vrshagymt hmozs utn finomra sszevgjuk. Serpenybe csorgatjuk az olajat, majd megpirtjuk rajta a hagymt. A tzrl lehzva belekeverjk a pirospaprikt, s rntnk 2 evkanl vizet, valamint a paradicsomprt. A tzre visszatesszk, s hozzadjuk a nagyon finomra vgott olajbogyt, valamint az aprra sszevgott marinlt paprikt s a kierezett savany paprikt. Fontos, hogy egyformn aprra legyen minden sszevgva. Nhny percnyi pirts utn belekeverjk a zzott fokhagymt. A keverkbe beledolgozzuk a kivjt krumpliforgcsot, s ha szksges, kevs sval, csipetnyi cukorral utnazestjk. A papriks masszt jl megppozva betltjk a krumplikba. Elmelegtett forr stben kiss megpirtjuk a tetejt.
|