Zldsges tepsis burgonya
2005.10.17. 23:10
Zldsges tepsis burgonya Hozzvalk: 1 kg burgonya 450 g mirelit vegyes zldsg (bors, kukorica, srgarpa stb.) 2 fej vrshagyma 3 evkanl tolaj 1 csapott evkanl telizesit 3 dl viz A vrshagymt s a megtisztitott burgonyt kb. 3 mm vastag karikkra vgjuk. A tzll edny vagy a tepsi aljra ntjk az olajat s egy rtegben beletesszk a vrshagymt. A burgonyakarikkat laza tfedsben elkezdjk berakni, kzben az aprzldsget kz szrjuk. Rszrjuk az telizesitt, tforgatjuk, majd rntjk a vizet. Rtesszk a tzll tlra a tetejt, ha tepsiben kszitjk, letakarjuk aluflival. Kb.200 C-on 50 percet stjk, negyedrnknt tforgatva. Ha a viz nagyon elftt, ptolhatjuk. Leve nlkl tlaljuk, a fszeres l levesalapknt felhasznlhat. Izls szerint majonzzel, hideg mrtssal is lenthetjk.
|