Slt szardells gomba
2005.10.17. 23:16
Slt szardells gomba
Hozzvalk: 50 dkg nagy sampinyongomba-fejek, 1 evkanl szardellapaszta, 1 db egsz tojs, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzld, 1 teskanl reszelt vrshagyma, zls szerint trtt fekete bors (s nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon ss!).
Elksztse: A tojst habosra felverjk, s sszekeverjk a szardellapasztval, a trtt borssal, a megmosott, lecspgtetett s aprra vgott petrezselyemzlddel, a reszelt vrshagymval, valamint annyi liszttel, hogy a szoksosnl kiss srbb palacsintatszta-masszt kapjunk. A gombt tisztts utn vastag szeletekre vgjuk. Elszr lisztben megforgatjuk, majd a tsztban megmrtjuk, s 180 fokra felhevtett olajba tve 3-4 perc alatt szp pirosra megstjk. Az olajat lecspgtetjk, s petrezselymes rizzsel valamint tartrmrtssal tlaljuk. Nagyon egyszeren s gyorsan kszthet tel.
|