Hstelek : Szakllasi trpeharcsa papriks |
Szakllasi trpeharcsa papriks
2005.10.17. 23:28
Szakllasi trpeharcsa papriks Hozzvalk: 20-25 db mretes trpeharcsa 1 liter szegfgomba 2 doboz tejfl 1 dl olaj kt fej vrshagyma egy gerezd fokhagyma kanlnyi liszt 1 liter szekszrdi kkfrankos s, bors, rlt ers s des paprika A trpeharcskat bonts-tisztts utn alaposan szzuk, egy rn t llni hagyjuk. Bogrcsban olajon megpirtjuk az aprra vgott hagymt, egszen aranysrgra kell hevteni. Belezzzuk a gerezd fokhagymt, beleszrjuk a kanlnyi des paprikt, majd gyorsan feleresztjk 2 dl vrsborral. Beletesszk a gombt s fed alatt proljuk 30 percig. A trpeharcskat ktujjnyi szeletekre vgjuk, majd beletesszk a lbe. Fed alatt puhra proljuk az telt. Kzben a tejfelt simra kavarjuk a liszttel, felengedjk az tel levvel, s vatos kevergets kzben a bogrcsba ntjk a tejfeles habarst. Tovbb proljuk az telt, amg sr szaftot nem kapunk. Tbori krlmnyek kztt is el lehet kszteni, de otthon kretnek aprra szaggatott galuskval tlaljuk.
|