Tlttt hal
2005.10.17. 23:30
Tlttt hal (Gefillte fis)
Hozzvalk: 1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojs, 3 fej hagyma, 2 szl srgarpa, 3 kanl morzsa, s, cukor, bors, petrezselyem zldje.
A megtiszttott csuka brt vatosan lenyzzuk, gy, hogy a feje rajta maradjon. A hst lefejtjk a csontokrl, megdarljuk, majd sszekeverjk az ztatott zsemlvel, a tojssal, egy kis fej reszelt hagymval, sval, borssal. A masszval megtltjk a halbrt, ami kimaradt, abbl vizes kzzel lapos gombcokat formzunk. Kzben egy lbasba fni rakunk kt nagyobb hagymt s a rpkat, sval, cukorral zestjk. Amikor a zldsg mr puha, belerakjuk a tlttt halat s a gombcokat. Fedvel lefedve lass tzn fzzk. A halat mlyebb tlra szedjk, kr rendezzk a gombcokat, srgarpa szelettel, petrezselyem zldjvel dsztjk.
|