Tonhal zldsggyon
2005.10.17. 23:30
Tonhal zldsggyon Hozzvalk: 600 g tonhalfil, 1 padlizsn, 3 kicsi tk, 4 paradicsom, 1 paprika, 1 vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 bazsalikomlevl, 2 csipet kmny, 3 evokanl olvaolaj, s, bors. A paradicsomokat kis idore forrsban lvo vzbe dobjuk, meghmozzuk, kis kockkra vgjuk. A padlizsnt, a tkt meghmozzuk s kettvgjuk. A kicsumzott paprikt flszeleteljk. A megtiszttott vrshagymt felaprtjuk, a fokhagymt sszeprseljk. 1 evokanl olajon a padlizsnt aranybarnra pirtjuk, kiszedjk, lecspgtetjk. Egy paprtrlkzovel kitrljk a serpenyot. Egy jabb kanl olajon a tkt is megpirtjuk. gy folytatjuk a hagymval, majd a paprikval. Vgl az sszes zldsget visszatesszk a serpenyobe. Hozzadjuk a paradicsomot, a fokhagymt s a bazsalikomot. Szzuk, borsozzuk, kmnnyel fuszerezzk, s 20 percig lass tuzn fozzk. Lebltjk s lecspgtetjk a halfilket. Kockkra vgjuk. Rfektetjk a zldsggyra, egy kis szsszal megntzzk. Szzuk, borsozzuk, fedo nlkl 10-15 percig proljuk. Azonnal tlaljuk.
|