Gombs tonhal
2005.10.10. 20:45
Gombs tonhal Hozzvalk: 4 szelet fagyasztott tonhal (kb. 45-50 dkg), 4 evokanl olaj, 20 dkg gomba, 2 piros paradicsompaprika, 1 nagy paradicsom, 1/2 citrom leve s reszelt hja, 1 csokor petrezselyemzld, 1 fej vrshagyma, 1 dl tejfl, 1 evokanl liszt, 1 kshegynyi trtt bors zls szerint s. A fagyasztott halat felengeds utn ngy szeletre vgjuk, s megszzuk, megborsozzuk, majd mindkt feln lisztbe mrtjuk. Serpenyoben, 2 evokanl olajon, eros lngon, hirtelen tstjk, s a citromlvel meglocsolva, fedo alatt nhny percig proljuk. Kzben a gombt megtiszttjuk, s felszeleteljk. A paradicsompaprikt kicsumzzuk, s kis darabokra vgjuk, a hagymt pedig finomra metlve, a forr olajon vegesre fonnyasztjuk. Megszzuk, megborsozzuk, majd beletesszk a gombt, s a petrezselyemzld aprra vgott felt. Fedo alatt, sajt levben, idonknt megkeverve, puhra proljuk, ezutn zsrjra stjk. Beletesszk a paprikt meg a citrom reszelt hjt. Ismt befedjk, s addig proljuk, amg a paprika kiss sszeesik, de mg nem nagyon puha. Rntjk a tejflt, s hozzadjuk a vkony szeletekre vgott paradicsomot, meg a petrezselyemzld msik felt. ppen csak egyet forralunk a ragun, mris a halszeletek kr ntjk.
|