Alms vagdalt
2005.10.10. 20:50
Alms vagdalt Hozzvalk: 30 dkg darlt serts vagy baromfihs 2-3 db alma 2 db tojs 1 zsemle petrezselyemzld majornna, borsikaf s olaj a stshez 30 dkg darlt serts- vagy baromfihsba durvra belereszelunk 2-3 savanyks almt, sszekeverjk 2 db tojssal, egy tejbe ztatott kinyomkodott zsemlvel, finomra vgott petrezselyemzlddel. zestjk kevs sval, majornnval, borsikafvel. Ha jl kidolgoztuk, henger alakra formlva, olajjal vkonyan kikent teflontepsibe tve, kzpmeleg stben szp pirosra stjk. Elkszthetjk pogcsnak is. Ebben az esetben sthetjk b, forr olajban, de vkonyan kivajazott tepsiben vagy grillstben, egyms mell fektetve. Mindkt vltozat kevsb szrad ki, ha alufliba csomagoljuk, vagy a tepsit aluflival fedjk le. Ilyenkor sts befejezse eltt a flit bontsuk ki, illetve vegyk le, hogy a hs enyhn megpiruljon. Tovbbi vltozat, ha a zsemle helyett 4 csapott evkanl szjapelyhet vagy szjagranultumot hasznlunk fel, amit elzleg 2-3 rig langyos vzben ztatunk, majd alaposan kinyomkodtunk. Az almt flcserlhetjk ftt srgarpval, zldborsval, prolt gombval. A vagdalt hidegen, melegen jz, mutats, a gyerekek szmra knnyen fogyaszthat tel. Leggyakrabban klnbz fzelkekkel, burgonyaprvel, petrezselymes vagy vajas burgonyval tlaljuk. Hidegen, zls szerinti saltval egszthetjk ki.
|