Hstelek : Aszalt gymlccsel tlttt dagad |
Aszalt gymlccsel tlttt dagad
2005.10.10. 20:51
Aszalt gymlccsel tlttt dagad Hozzvalk: 1 kg malac-dagad felszrva l tkans s,1/ tkanl bors,1/4 tkanlmajoranna 75-75 g.aszalt szilva s szritott almakarika 50 g.mazsola 2,5 dl fehrbor l evkanl cukor 100 g aprra vgott vrshagyma 1 evkanl tkezsi kemnyit 2 evkanl rum A hs belsejt bedrzslm sval,borssal s majorannval A gymlcsket s a mazsolt felfzm a megcukrozott fehrborral,10 percig llni hagyom,majd tszrm. A hst megtltm a gymlccsel s a mazsolval,bevarrom,vagy hstvel tszrm. A hst a brs oldalval lefel tepsibe fektetem,hozzntm a leszrt bort s annyi vizet,hogy a folyadk 2 cm magasan lljon a tepsiben . Hozzadom a hagymakockkat s a hst lefedve prolom. Fontos,hogy a brt azutn vagdaljuk be miutn megforditjuk ,nekem csak igy lesz ropogs. Az tkezsi kemnyitt s a rumot sszekeverem,a stlevet szrn t hozzntm,felfzm s izesitem. Ki-ki izlse szerint. Ja,sts kzben termszetesen locsolgatom,mert igy a stl aromjt tveszi a hs. Finom is s jl mutat az asztalon az arnyszinre pirult malacbr. Vrskposzta s ftt burgonya kisri.
|