nyenc krumplifzelk
2005.10.17. 22:41
nyenc krumplifzelk Hozzvalk: 60 dkg tiszttott krumpli (nem sztfvo fajta), 2 dl tejfl, 3 evokanl olaj, 1 csokor zellerzld (vagy 1 cikk zeller s 1 evokanl vgott petrezselyem), 1 evokanl vegeta, 1 evokanl paradicsompr, 1 pici fej vrshagyma, kevs s, csipetnyi porcukor, csipetnyi trtt fehr bors. A krumplit egyforma kis kockkra vgjuk. Lbosban felforrstjuk az olajat, rtesszk a megtiszttott s fokhagymaprsen sszezzott (vagy lereszelt) vrshagymt, majd kis lngon egy percig kevergetve pirtjuk. Ezutn hozzadjuk a finomra vgott zellerlevl felt (vagy a megreszelt zellert) s a paradicsomprt, ezt kvetoen tovbb pirtjuk egy percig. A krumplit rtve tovbbi nhny percig pirtjuk, vgl annyi vzzel ntjk fel, amennyi szuken ellepi. Beszrjuk a vegett s a borsot, majd pedig lefedjk s megfozzk. Kzben a lisztet a tejfllel s 2 evokanl krumplifozovzzel simra keverjk, s a mr megfott krumpliba belentjk. Folytonos kevers kzben jl kiforraljuk, vgl zls szerint megszzuk s kis cukorral zestjk. A tuzrol lehzva belekeverjk a megmaradt s nagyon finomra vgott zellerlevelet (vagy a petrezselyemzldet), s befedve 10 percig sajt gozben hagyjuk llni, csak azutn tlaljuk
|