Ananszfelfjt
2005.10.17. 22:50
Ananszfelfjt Hozzvalk: 50 gr margarin, 25 gr mz, 20 dkg sovny krmsajt, 1 tojs, 25 gr rlt mandula, 25 gr rizsliszt, 1 kvskanl reszelt narancshj, 37,5 dkg friss anansz Ez a knny krmes gymlcspuding sovny sajttal, mandulval s tojssal kszl. A krmjast stshez kivl, de alacsony zsrtartalma miatt szraz lehet. Mz helyett hasznlhatunk datolyappet is , hogy cskentsk a cukortartalmat. A margarint habosra keverjk a mezzel. Fokozatosan hozzadjuk a krmsajtot s a tojs srgjt. Belekeverjk a mandult, a rizslisztet s a narancshjat. Az a nanszt aprra vgjuk, s azt is hozzadjuk. A tojs fehrjt flverjk, s vatosan beleforgatjuk az ananszos keverkbe. Kikennk egy 15 cm tmrj gyrs formt, amelynek aljra mints als lapot kapcsolunk. Belentjk a masszt, s elmelegtett stben 190 fokon 50 percig stjk. Hagyjuk egy kicsit kihlni, majd htbe tesszk. Joghurttal lentve, hidegen tlaljuk.
|