Gombs rakott burgonya
2005.10.17. 23:05
Gombs rakott burgonya Hozzvalk: 4 dkg szrtott vargnya, 2 fej vrshagyma, 2 evkanl vaj, 75 dkg sampinyon gomba, 1/2 teskanl s, 1/4 teskanl bors, 1/4 liter tejszn, 1 kg burgonya, 2 tojs, 4 evkanl aprtott petrezselyem, 5 dkg gouda sajt A vargnyt negyed liter meleg vzben megpuhtjuk. A hagymt megtiszttjuk, felaprtjuk, s vajban megproljuk. Hozzadjuk a vargnyt, s 10 percig fzzk. Levesszk a tzrl. A sampinyont hidegen megmossuk, sszevgjuk, s a vargnyhoz adjuk. Szzuk, borsozzuk s felforraljuk. Szitban leszrjk. A lt 1/8 liternyire elfzzk. Tejsznt adunk a lhez s felforraljuk. Hozzadjuk a karikra vgott burgonyt s 5 percig fzzk. A burgonya felt szitval kivesszk, s tzll tlba rakjuk. Rtesznk egy sor gombt s a burgonya msik felt. Felverjk a tojst. A levet aprnknt hozzkeverjk, s petrezselyemet adunk hozz. Megfszerezzk s a burgonyra ntjk, majd megszorjuk reszelt sajttal, aranybarnra stjk. Fontos , hogy ne rakjuk tele a tlat, mert kifuthat. Hasznljuk inkbb kt ednyt. Frissen a legfinomabb.
|