Korhely halszl
2005.10.17. 23:22
Korhely halszl
Hozzvalk: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zldpaprika, 1 paradicsom, fl citrom, 1 dl tejfl, s, rlt trkony, pirospaprika, fehr bors, babrlevl, 1 halszl kocka, 1 dl szraz fehr bor.
Elksztse:
A karikkra vgott hagymt, zldpaprikt, paradicsomot 10 szem borssal, a babrlevllel s a hal farkrszvel 1 liter vzben 20 percig fzzk. A megtiszttott halat legalbb 6 szeletre vgjuk s beszzuk. A zldsgeket s a farkrszt szitn ttrjk. A halszeleteket, a fejet s a belssgeket lbosba rakjuk, az tpasszrozott levet rntjk. Felengedjk annyi vzzel, hogy a halat ppen ellepje. Hozzadjuk a bort, a halszl kockt. Beletesszk a meghmozott s karikra szelt citromot. Fszerezzk 1 evkanl (des vagy ers) pirospaprikval, kevs sval, 1-1 kshegynyi fehr borssal s trkonnyal. Takarkon 20-25 percig fzzk. Belekeverjk a tejflt. Megzleljk, hogy kell-e mg fszerezni. Tlals eltt egyet forraljuk. Tlals: Aki szereti, szlesmetltet adhat mell.
Friss fehrkenyrrel kitn eledel.
|