Pisztrng mandulval stve
2005.10.17. 23:25
Pisztrng mandulval stve Hozzvalk: 10 db egsz pisztrng, 5 dl tej, 3 dkg s, 12 dkg liszt, 15 dkg mandula, 10 adag vajas burgonya. A pisztrngot vatosan kibontjuk,pikkelyeit eltvoltjuk, majd gondosan szrazra trljk kvl, bell. Az elksztett pisztrngokat ezutn tejbe ztatjuk, amelyben tbbszr megforgatjuk, hogy mindentt rvnyesljn a tej zjavt s puht hatsa. Kzben elksztjk a mandult. Vizet forralunk, amelybe belentjk a mandult. Nhny percig forraljuk, majd leszrjk. Ezutn a hjt knnyedn lehzzuk. A mandult ezutn leszrtjuk, metltre sszevgjuk. A pisztrngot kiemeljk a tajbl s gondosan leszrtjuk. Ezutn beszzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyben egy kevs vajat melegtnk, amelyben lassan kszre stjk a pisztrngokat. A sts vge fel hozzadjuk az elksztett mandult, s egytt fejezzk be az tel ksztst. A kszre sttt pisztrngokat laptkanl segtsgvel elmelegtett halastlra tlaljuk. A tetejre ntjk a vajas mandult. Kln vajas burgonyt adunk hozz.
|