| 		
		 
 Keszeg stve
  2005.10.17. 23:22 
Keszeg stve                                                 Hozzvalk:                          10 db keszeg,                          3 dkg s,                          10 dkg liszt,                          1 db fejessalta,                          0,5 dkg fszerpaprika,                          6 dl olaj,                          10 adag veleslt burgonya.                                                           A keszegeket pikkelyezzk, bontjuk, a belssgeket                          eltvoltjuk, majd a fejeket levgjuk az els                          gerincszelettel egytt. Az elksztett keszegeket                          hosszanti irnyukra merlegesen vagy enyhn rzstosan                          srn beirdaljuk a gerinccsontig. Arra gyeljnk, hogy a                          gerinccsontot ne vgjuk t, mert gy sts kzben a                          keszegek knnyen eltrhetnek. Ezutn kvl-bell jl                          beszzuk a keszegeket, s llni hagyjuk. Kzben                          elksztjk a papriks lisztet. A megszitlt liszthez                          keverjk a fszerpaprikt.                         Az elre beszott keszegeket a papriks liszbe                          forgatjuk, a felesleget lerzzuk. Serpenyben olajat                          melegtnk, amelyben a keszegek mindkt oldalt                          megstjk pirosra, ropogsra, kzepes temben, hogy                          hsuk ne maradjon nyers kzpen sem.                          A keszegeket gy stjk, hogy a vge fel hozzadjuk a a                          hjban ftt, hmozott, cikkekre vgott burgonyt. A                          keszegeket s a burgonyt egytt stjk kszre. Ha                          elkszltek, laptkanllal csepegtetrcsra emeljk mind                          a keszegeket, mind a veleslt burgonyt, s alaposan                          lecsepegtetjk. A veleslt burgonyt tlpaprral fedett                          halastlra halmozzuk, majd zlsesen mell helyezzk a                          slt keszegeket gy, hogy flig fedjk egymst.                         A tlat saltalevllel dsztjk.                  
	         
		 
	        
	        |