Bolgr rizseshs
2005.10.10. 20:54
Bolgr rizseshs
Hozzvalk:
40 dkg sertshs, 1 evkanl olaj, 1 teskanl s, 2 teskanl desnemes paprika, 1/4 teskanl bors, 2 fokhagymagerezd, 2 evkanl paradicsompre, 1 l hsleves, 1 zld paprika, 1 piros paprika, 3 fej vrshagyma, 25 dkg hosszszem rizs A hst 2 cm-es daragokra vgjuk, s olajban tz percig stjk. A fszereket, a paradicsomprt s a forr hslevest hozzadjuk. Felforraljuk, s fed alatt puhra fzzk. A paprikt ngyfel vgjuk, kimagozzuk s cskokra szedjk. A hagymt megtiszttjuk s negybe vgjuk. A paradicsomot rvid idre a forr levesbe tesszk, majd hideg vzben lemossuk, a brt lehzzuk s ngybe vgjuk. A rizst hozzadjuk s felforraljuk. A paprikt s hagymt belekeverjk, s puhra fzzk. A paradicsomot az utols t percben tesszk hozz. A rizseshst kevers nlkl puhra fzzk, s vgl zestjk.
|