| 		
		 
 Boros borjfalatok
  2005.10.10. 20:58 
Boros borjfalatok 3-4 szemlyre  
  
Hozzvalk: 
  
50 dkg borjcomb 10 dkg nyers fstlt sonka 5 dkg vaj 1/2 dl olaj szraz fehr bor friss zslyalevl rlt bors s  
  
A hst szeleteld fel nagyon vkonyan, majd a szeleteket vgd  fel 2-3 ujjnyi cskokra, s gyengn szd meg. A hajszlvkonyan  szelt sonkt ugyanilyen cskokra vgd. Minden hsdarabra terts  egy sonkt, borsozd meg,  tegyl r egy zslyalevelet, majd a  cskot gngyld fel s rgztsd (fa) fogpiszklval. Egy  serpenyben a felolvasztott vajhoz add hozz az olajat, helyezd  bele a hstekercseket, s minden oldalukat ssd pirosra. Ezt  kveten ntsd fel borral s prold puhra (ha a bor elf, esetleg  vzzel ptold). Tlalskor a visszamaradt hslt locsold a forr  borjfalatokra.  Lajos Mari pirtott kenyeret ajnl hozz.  
 |