Brny Roghan Jonh mdra
2005.10.10. 21:00
Brny Roghan Jonh mdra
Laktat, enyhn csps curry mandulval s friss paradicsommal. Elksztsi id: 20 perc Fzsi id: 20-30 perc 4 szemly rszre
Hozzvalk: 4 ek olaj 90 dkg brny kockra vgva 2 hagyma karikra vgva 1,5 dl sr joghurt 4 paradicsom negyedekre vgva s s fekete bors zls szerint A mrtshoz: 2 kk kmnymag 2 kk koriandermag 1 ek kkuszreaszelk 2,5 dkg darlt mandula 2 gerezd zzott fokhagyma 12 mm friss gymbrdarab rlve 1 kk kurkuma 1 kk csilipor
1.) Ksztsk el a mrtst.
Pirtsuk meg a kmnymagot, koriandermagot, kkuszt s a mandult. Tegyk bele a hztartsi robotgpbe, s a fokhagymval, a csiliporral s a 0,75 dl vzzel dolgozzuk sima ppp.
2.) Forrstssuk meg az olajat egy serpenyben s sssk pirosra a hst. Keverjk bele a hagymt s mg sssk 3 percig, majd a (ppp eldolgozott) fszerkeverket is keverjk bele. Fzzk tovbb, amg a leve elprolog. Kanalanknt tegyk bele a joghurtot. Fzzk, amg a leve elprolog.
3.) Tegyk bele a hst s a paradicsomot, s kevergessk a serpenyben 3 dl vzzel egytt. zestsk sval s borssal, fedjk be, s proljuk 1-1 rig, vagy amg a hs megpuhul, s a mrts srv vlik. Hagyomnyosan ezt a curryt rizzsel vagy kenyrrel tlaljk. A rizs azrt megfelel, mert felissza a gazdag mrtst. Dsztsk friss paradicsomal s friss korianderrrel.
J TANCS: gyeljnk a hstelre, nehogy odagjen, s tltsk fel a serpenyt vzel, ha szksges. A pontosan a serpenyre ill fed megakadlyozza, hogy a gz elillanjon. Hogy mg jobban zrdjon a fed, letakarhatjuk a serpenyt flival is, mieltt rtesszk a fedt.
|