Bugaci hsgombc leves
2005.10.10. 21:06
Bugaci hsgombc leves
Hozzvalk: 5 dkg fstlt szalonna10 dkg sovny nyers fstlt sonka 1 fej hagyma 2szl srgarpa s zldsg kb 30 dkg krumpli 30 dkg darlt sertshs 1 tojs liszt s, pirospaprika, bors, babrlevl A kockra vgott szalonnt kiolvasztjuk (n el szoktam utna tvoltani),a fstlt sonkt cskokra vgjuk s megpirtjuk, majd a hagymt is megdinszteljk rajta s vgl a srgarpt s zldsget is a tbbivel egytt proljuk.Megszrjuk piros paprikval, s feleresztjk vzzel. vatosan szzuk (a sonka miatt) s egy kt babrlevelet tesznk bele.Amikor a zldsg flpuhra ftt, a kockra vgott krumplit s a kb cseresznye nagysg hsgombcokat hozzadjuk. A hsgombchoz felvernk egy tojst, szzuk, borsozzuk, belekeverjk a darlt hst s annyi lisztet amit felvesz. Az elkszlt levest tejfllel knljuk. Elg laktat, ezrt msodik fogsnak inkbb valami knny tsztt adjunk.
|