| 		
		 
 Szalonns burgonyafzelk
  2005.10.17. 22:47 
Szalonns burgonyafzelk 
  
Hozzvalk:  1 kg apr szem burgonya vagy jburgonya,  I S dkg fstlt szalonna,  2 fej vrshagyma,  2 evkanl liszt,  I hsleveskocka,  s,  rlt bors. 
  
A burgonyt meghmozzuk, gzben vagy ss vzben puhra fzzk, s leszrjk. A szalonnt felszeleteljk, becakkozzuk, s ropogsra stjk. A szalonnaszeleteket kivesszk s flretesszk; a zsrjban megpirtjuk az aprra vgott hagymt, a liszttel meghintjk, 1/2 liter krumplifz vzzel felengedjk, vagy kznsges vzzel, amelyben a leveskockt feloldottuk. A megpuhult burgonyt belerakjuk, s borssal meghintve nhny percig egytt proljuk. Tlalskor a fzelk tetejre rakjuk a ropogs szalonnaszeleteket. 
 |