Bajor hsos rakott burgonya
2005.10.17. 23:02
Bajor hsos rakott burgonya Hozzvalk . 600 g burgonya . 200 g fott hzisonka . 1,5 dl tejfl . 2 db tojssrgja . 60 g vaj vagy margarin . 0,5 dl tejszn . s, orlt bors
Elksztse A burgonyt hjban megfozzk, mg melegen meghmozzuk, s ha kihult, karikkra vgjuk. A hzisonkt apr kockkra daraboljuk. A tejflt a tejsznnel, a tojssrgjval, a sval s az orlt borssal sszekeverjk, majd hozzadjuk az eloksztett burgonyt s a sonkt. Tuzll ednyt a vajjal vagy margarinnal kikenjk, kevs zsemlemorzsval megszrjuk, s a keverket belentjk, tetejre morzsoljuk a maradk zsiradkot, s elomelegtett stoben megstjk. nll telknt vagy kretknt adhatjuk. Tetejt zls szerint reszelt sajttal is megszrhatjuk.
|