Virsli slt burgonyban
2005.10.17. 23:10
Virsli slt burgonyban
Hozzvalk: 8 db hosszks, kzepes nagysg burgonya, 2 pr virsli zls szerint s
Elksztse:
A burgonykat meghmozzuk s egszben ersen ss vzben majdnem puhra fzzk. Kzben a virslit meghmozzuk s flbevgjuk, ily mdon 8 virsli darabot kapunk. A burgonykat leszrjk, s hagyjuk lehlni, majd almacsutkzval hosszban gy frjuk ki, hogy a virsli darabok belefrjenek. Ha az sszes burgonyba beledugtuk a virsliket, akkor a 170 fokra felforrstott olajba aprnknt beletesszk, s addig stjk, amg szp pirosasbarnra slnek a megtlttt burgonyk (7-10 perc). A megslt darabokat leszrjk s lecspgtetjk. Melegen tlaljuk prolt, vajas zldsgkrettel s majonzes mrtssal. Virsli helyett fzkolbsszal is kszthetjk. (A kifrt burgonyaforgcsot ms telhez elhasznlhatjuk, pl. kszthetnk belle burgonys rntottt.) Kiss munkaignyes, de olcs s nagyon j tel
|