| 		
		 
 Zldsges tepsis burgonya
  2005.10.17. 23:10 
Zldsges tepsis burgonya         Hozzvalk:  1 kg burgonya   450 g mirelit vegyes zldsg (bors, kukorica, srgarpa   stb.)   2 fej vrshagyma   3 evkanl tolaj   1 csapott evkanl telizesit   3 dl viz                    A vrshagymt s a megtisztitott burgonyt kb. 3 mm   vastag karikkra vgjuk. A tzll edny vagy a tepsi   aljra ntjk az olajat s egy rtegben beletesszk a  vrshagymt. A burgonyakarikkat laza tfedsben   elkezdjk berakni, kzben az aprzldsget kz szrjuk.   Rszrjuk az telizesitt, tforgatjuk, majd rntjk a   vizet. Rtesszk a tzll tlra a tetejt, ha tepsiben   kszitjk, letakarjuk aluflival. Kb.200 C-on 50   percet stjk, negyedrnknt tforgatva. Ha a viz   nagyon elftt, ptolhatjuk. Leve nlkl tlaljuk, a   fszeres l levesalapknt felhasznlhat. Izls szerint   majonzzel, hideg mrtssal is lenthetjk. 
 |