Tepsis gomba
2005.10.17. 23:17
Tepsis gomba
Hozzvalk: 80 dkg burgonya, 40 dkg gomba, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, fl citrom leve, 1 csokor petrezselyem, olaj, s, bors A burgonyt meghmozzuk, megmossuk, kb. 3 mm vastagon felszeleteljk. Tepsiben elrendezzk, olajjal meglocsoljuk s forr stben ropogs pirosra stjk. Kzben megforrstott olajon vegesre proljuk a kockra vgott hagymt. Hozzadjuk a megtiszttott, felszeletelt gombt. Sval, borssal zestjk s fed alatt megproljuk. Citromlvel, aprra vgott petrezselyemmel fszerezzk. Az elkszlt slt burgonyhoz hozzkeverjk a prolt gombt, ha szksges, utnazestjk. Kitlaljuk s rmorzsoljuk a vajat. Friss fejes saltt knlunk hozz.
|