| Hstelek : Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk |   
		
 Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk
  2005.10.17. 23:24 
Nyrsonslt Saint-Jacgues kagylk 
  
Hozzvalk:  
  
60 dkg Saint-Jacgues kagyl,  50 dkg fekete kagyl, (moule)  20 dkg gomba,  5 dkg vaj,  1 dl olaj,  1 dl fehrbor,  s,  rlt bors. 
  
Elksztse:  
  
Tegyk a kagylkat hjastul fehrborba. Adjunk hozz egy kevs vajat s borsot. Ha szt nyltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az ztatlt, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylkat. Tzzk a kagylkat egymssal vlogatva a nyrsra. Az elejt s a vgt egy-egy gombafejjel zrjuk le. Locsoljunk r olajat. Kzepes fokozatra altott grillstben forgassuk 3 percig. Ha mr kezd pirulni, kenjk r a maradk vajat, s fszerezzk meg. 
 |