| 		
		 
 Tlttt hal
  2005.10.17. 23:30 
Tlttt hal (Gefillte fis) 
  
 Hozzvalk:  1 nagyobb csuka,  1 zsemle,  1 tojs,  3 fej hagyma,  2 szl srgarpa,  3 kanl morzsa,  s,  cukor,  bors,  petrezselyem zldje. 
  
A megtiszttott csuka brt vatosan lenyzzuk, gy, hogy a feje rajta maradjon. A hst lefejtjk a csontokrl, megdarljuk, majd sszekeverjk az ztatott zsemlvel, a tojssal, egy kis fej reszelt hagymval, sval, borssal. A masszval megtltjk a halbrt, ami kimaradt, abbl vizes kzzel lapos gombcokat formzunk. Kzben egy lbasba fni rakunk kt nagyobb hagymt s a rpkat, sval, cukorral zestjk. Amikor a zldsg mr puha, belerakjuk a tlttt halat s a gombcokat. Fedvel lefedve lass tzn fzzk. A halat mlyebb tlra szedjk, kr rendezzk a gombcokat, srgarpa szelettel, petrezselyem zldjvel dsztjk.
  
 |