Bogrcsgulys
2005.10.10. 20:57
Bogrcsgulys
Hozzvalk:
80 dkg marhahs, 5 dkg zsr, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, s, kmnymag, majornna, 20 dkg lecs, 50 dkg burgonya, csipetkebett.
Elksztse:
Az aprra vgott hagymt zsrban megpirtjuk. A lngrl levve hozzadjuk a paprikt, elkeverjk, egy kevs vzzel felengedjk, s visszatve zsrjra stjk. Az egyforma kockkra vgott hst beletesszk, elkeverjk, megszzuk. Fedo alatt, mrskelt tuzn, proljuk. Ha elfotte sajtlevt, egy kevs forr vizet ntnk r. Prols kzben hozzadjuk a sztzzott fokhagymt s az aprra vgott kmnyt. Amikor majdnem puha, hozztesszk a szp aprkockkra vgott burgonyt, s addig proljuk vele, amg a burgonya veges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozz a zldpaprikt s a friss paradicsomot (vagy lecst). Flengedjk vzzel a kvnt mennyisgre, utnaszzuk, s az egszet puhra fozzk. Kln kifoztt csipetkvel tlaljuk.
|