Alma-mrts
2005.10.10. 21:15
Alma-mrts
Egy literes cserp vagy porczelln fazkba tegynk forrni vizet.
(Porcellnjt elveszitett vasednyben nem szabad mrtsokat fzni, mert megbarnul s rossz ize is lesz.)
Minden szemlyre fl almt tisztitsunk meg a hjtl s vagdaljuk fl kockkba, a forr vizbe egytt az almval tegynk kevs st, cukrot s zld petrezselyem-levelet egy fl kvskanlnyit aprra vgva.
Ha az alma puhra megftt, kszitsnk bele habarst: minden szemlyre szmitsunk egy kanl tejflt s egy kvskanl lisztet; ezeket keverjk jl ssze, ha simra elkevertk, a forr almt levvel egytt lassanknt keverjk fel a habarssal, gyelve, hogy kicsi ednybe ne kszitsk a habarst, mert akkor csoms marad s rossz lesz a mrts. Ha felvegyitettk, tegyk ujra forrni; ha felforrt, vegyk el a tztl, mert ha igen melegen ll meghigul s elbarnul. Tlalsig gyenge meleg helyen lljon.
|