Zldborsfzelk
2005.10.17. 22:48
Zldborsfzelk
Hozzvalk 4 szemlyre:
40 dkg zldbors 1 kis fej vrshagyma, 2 dl tejszn, 2 dkg vaj, pirospaprika, liszt, cukor, citroml
Elkszts:
A borst a vajon megdinsztelt, kis kockra vgott hagymn flig puhra prolom, felengedem egy liter vzzel, teszek bele 2-3 kvskanl kristlycukrot, 2-3 kvskanl vegett, s fed alatt addig fzm, mg megpuhul. Ha a fzelk megftt, belekeverem a rntst: forr vajon zsemlesznre pirtok 1-2 evkanl lisztet, belekeverem a reszelt hagymt s fokhagymt egy csipet pirospaprikval, majd felntm 2 dl tejsznnel s jl elkeverem a tzrl lehzva. Ha a rntst belekevertem a fzelkbe, hagyom, hogy mg egyet forrjon s leveszem a tzrl.
Citromlvel zesthet. Felttnek adhatunk hideg slt hst, tkrtojst, fasirtot, prkltet, rntott prizsit.
|